Tijdcollecte 2020: aanmelden kan al!

Hallo allemaal,

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gelezen in het Bruggenhoofd en/of in de Scipio-app is er ook dit jaar weer een tijdcollecte.

We hopen weer veel mooie projecten te kunnen doen.

Vanwege Corona gaat de organisatie van de tijdcollecte dit keer iets anders dan andere jaren. Er zijn dit jaar geen kaartjes, aanmelden kan alleen online. Als je jezelf niet online kunt aanmelden, dan kun je dat misschien laten doen door een medegemeentelid en anders mag je ook altijd mij bellen (06-23440797/050-5590102), dan verzorg ik de online aanmelding.

Je kan je aanmelden via deze link: https://stichtingpresent.nl/groningen/gkvhoogkerk/.

Ik hoop dat jullie dat zoveel mogelijk alvast gaan doen.

Aangepaste werkwijze ivm Corona
Ook onze werkwijze is aangepast aan de RIVM-richtlijnen. Hoe dat er precies uitziet na de zomervakantie is nu nog niet te zeggen maar zeker is dat veiligheid en gezondheid voorop staan. En verder zijn er naast de bekende projecten (sauzen, tuinieren, laminaat leggen, etc.) ook een aantal nieuwe projecten opgezet zoals o.a.: kleding sorteren bij Mamamini, hand- en spandiensten bij de Voedselbank en poffertjes bakken op onze nieuwe poffertjesplaat bij instellingen (bijv. voor ouderen). Elk project is uiteraard maatwerk en wordt gestuurd door wat de vrijwilligers zelf willen en kunnen binnen de dan geldende richtlijnen. Er is dus altijd vooraf overleg of jullie een project zien zitten binnen de dan geldende omstandigheden.

De tijdcollecte.

Tijdens de dienst op 30 augustus worden er dus geen kaartjes uitgedeeld. In die dienst wordt er een presentatie getoond met een samenvatting van de tijdcollecte van 2019 en de gegevens van de tijdcollecte van dit jaar.

Voor dit jaar zijn de volgende dagen geselecteerd: 19 september, 10 oktober, 31 oktober en 21 november.

In de week na 30 augustus worden door Present groepen samengesteld op basis van de aanmeldingen. Je wordt maar op één van de door jouw opgegeven data ingedeeld.

Hoe meer data en activiteiten je aankruist, hoe makkelijker het voor Present is om groepen samen te stellen.

Als je Present financieel wilt steunen kan dat ook, want tijdens deze dienst wordt er voor stichting Present een doelcollecte gehouden.

Op 2 september is er een informatieavond in ’t Anker voor alle gemeenteleden die zich hebben opgegeven. Hier worden de groepen bekend gemaakt en wordt uitgelegd hoe het verder in zijn werk gaat. Mocht die informatieavond vanwege RIVM-maatregelen niet door kunnen gaan dan krijgt iedereen de informatie online. Present zoekt voor de groepen geschikte hulpvragen. De groep en hulpvraag worden aan elkaar gekoppeld in een eenmalig project. Met de contactpersoon van de groep wordt onder leiding van een vrijwilliger van Present een projectbezoek gedaan. Dit is een eerste kennismaking en hier worden afspraken gemaakt over het project.

Hartelijke groeten,
Andries K. van der Heide