Zomerconcert Urker Mans formatie 2017

Op zaterdag 2 september 2017 treedt de Urker MANS Formatie op in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Hoogkerk. Ze presenteert deze zomer haar nieuwe CD ‘Morgen’ die zojuist is verschenen. Het album is gevuld met bekende populaire klassiekers zoals: ‘Edelweiss, Leningrad en Comrades in Arms’. Daarnaast maken spirituals en geestelijke liederen deel uit van zoals: ‘Kom tot de Vader en Soon and very soon.’

De dertien zangers zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de professionele dirigent Martin Mans. Aan het orgel  en de vleugel zit Mark Brandwijk die het programma een extra dimensie geeft. De zangers zingen ook solistisch waardoor hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen en twee van hen bespelen, naast hun zang, een taragot en een altviool.

De mannen komen zingend in processie op waarmee is de toon  gezet voor een avond ontspannen genieten van een gevarieerd programma. Aan het einde geeft Martin Mans de luisteraar gelegenheid om op het podium een nummer mee te zingen. Hieraan wordt massaal gehoor gegeven.  

Datum: zaterdag 2 september 2017
Aanvang: 19.30 uur.
Locatie: Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt), Hoendiep 232 – Hoogkerk  
Toegang: 
Aan de deur € 17,50. 
Online en bij reservering € 16,-. 
Kinderen t/m 11 jaar € 5,-. 
ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 13,-.
Reserveren: www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03. 

URKER MANS FORMATIE

De Urker Mans Formatie is in 2012 met haar optredens begonnen. Een serie zomerconcerten en kerstconcerten staan elk jaar op het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De luisteraars worden aan het einde nog meer bij het optreden betrokken en uitgenodigd op het podium om mee te zingen met de toegift. De zangers hebben een jarenlange podiumervaring  en zijn semiprofessioneel of professioneel.  Solistisch komen de zangers ook aan bod waarmee hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen. Vorige zomer traden ze op in Canada waar ze een goede indruk hebben achter gelaten. In het najaar gaan zij op hun tweede tournee.

Naast de nieuwe cd ‘MORGEN’, staat de unieke DVD ‘Geloof, hoop en liefde’ in de belangstelling. Hierop zingen de zangers hun solo’s en geven ze een interview. De beelden zijn gemaakt in het Zuiderzeemuseum.