Zomerconcert Urker Mans formatie in Hoogkerk

Dertien mannen in traditionele Urker kleding zingen in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Hoogkerk, onder leiding van de bekende organist en dirigent Martin Mans. Ze brengen het repertoire ten gehore van de diverse cd’s die zij uitbrachten. Eén ervan heeft de titel ‘De zee zingt’ en sluit heel mooi aan bij het de stijl van de groep. De mannen van Urk zijn van oudsher verbonden met de zee en brengen dat in hun lied naar voren. Op gevoelige wijze zingen zij over heimwee en vertrouwen. Met hun stoere stemmen vullen zij de grootste kerken. Enkele titels van het zomerprogramma zijn: ‘Zij die de zee bevaren, Roll Jordan roll, en Rots der Eeuwen’. Er komt ook klassiek en populair repertoire aan bod.

Tijdens het concert wordt de orgelbegeleiding verzorgd door het jonge talent Mark Brandwijk. De zangers Ioan Micu en Palle Jørgensen bespelen, naast hun zang, respectievelijk een taragot en een altviool. Ondanks de hoge kwaliteitseisen die aan de zangers worden gesteld, is er tijdens de concerten sprake van een ongedwongen sfeer, waardoor het bezoeken van een concert van de Urker MANS Formatie garant staat voor een avond ontspannen genieten.

Datum: zaterdag 17 september 2016
Aanvang: 19.30 uur.
Locatie: Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt), Hoendiep 233 – Hoogkerk  
Toegang:
Aan de deur € 17,50.
Online en bij reservering € 16,-.
Kinderen t/m 11 jaar € 5,-.
ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 13,-.
Reserveren: www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03. 

De Urker MANS Formatie is in 2011 opgericht en heeft een eigen stijl. Inmiddels zijn er vijf CD’s gemaakt die op de concerten verkrijgbaar zijn. Vorige zomer werd hun eerste DVD gepresenteerd aan het publiek. De DVD is opgenomen in het Zuiderzee museum en is een unieke registratie geworden van beeld en geluid.